вторник, 31 юли 2007 г.

**~{za Momi4EnCa}~**





Да познаем червилото
Няколко съвета как да разпознаем качественото червило




Според статистиката всяка жена, която ползва козметика, за една година използва цял килограм червило Съставът на днешните червила обикновено е: рициново масло, ланолин, вазелин, парафин, пчелен восък, пигменти и оцветители. Често червилата са евтини и това разбира се е крайно съблазнително. Но понякога може да се случи ,че подобна съблазън и евтиния може да ни коства много. Дамите е добре да следят марката и качествата на червилото, което ще купува. Нискокачествените червила обикновено при нанасяне не "лягат" добре върху устните. Причината затова е ,че евтините субстанции на това червило няма сцепление. Евтините червила често се разтичат или обратното са "запечени". В първият случай става ясно, че производителите са сложили повечко рициново масло и вазелин, а във втория случай, че са си спестили парафина. И в двата случая ан евини червила е много лесно да ги "изядеш", но затова пък оцветителите им така са се врязали в кожата, че дори изядено червилото оставя петна, които са грозна и неестетична гледка. Главната неприятност при евтините червила са пигментите и оцветителите, защото техният произход е далеч от доказуем и съществува вероятност от локална алергична реакция или токсично въздействие. Един от начините да разпознаете дали червилото има добри показатели е неговата текстура (това често е и критерии за други козметични средства). Текстурата е съвкупно понятие, което отразява няколко параметъра на препарата: консистенция, плътност, потребителски свойства и вискозитет. Понятието текстура води след себе си идеята за качеството


Няма коментари: