Пълнена агнешка плешка
ПОРЦИИ: 6 ПРОДУКТИ: агнешка плешка, заедно с ребрата под нея агнешки дреболии - един набор ориз 1 ч.ч. пресен кромид лук 1-2 връзки масло джоджен 1/2 връзка магданоз 1/2 връзка гъбен бульон (или гъби) черен пипер сол на вкус | |||||||||
ПРИГОТВЯНЕ: | |||||||||
Сварете дреболиите в солена вода, в която сте разтворили бульона от гъби. Нарежете на дребни късчета. Запържете ориза в малко олио, докато стане "стъклен". Добавете лука, нарязан на не много ситно, и дреболиите. Ако имате гъбки, сложете и тях. Добавете черния пипер, магданоза и джоджена, нарязани на ситно. Разбъркайте, добавете бульона от варенето на дреболиите- 1-2 чаши. Оставете на котлона, докато оризът по набъбне. Отстранете от огъня. С остър нож направете разрез между ребрата и плешката - под месото, така че да се образува джоб. Осолете плешката отвън и отвътре. Напълнете джоба с плънката и зашийте отвора. Направете дълбоки резки с нож на по-плътното месо от плешката. Поставете вътре парченца масло. Поставете в тава и налейте остатъка от бульона, или вода около 1-2 пръста. Печете при 180 С, като поливате с водата от печеното често. Готово е след около 2 часа. | |||||||||
"100-те чушки"
| |||||||||
Австрийска шоколадова торта |
| ||||
Баварско кафе | ||||
|
Няма коментари:
Публикуване на коментар